Choinka...
To ogólne określenie dla wielu gatunków iglaków, takich jak świerki (pospolity, serbski i kłujący), jodły (pospolita, koreańska, fraseri i kaukaska), sosna czarna i pospolita, oraz daglezja.
Drzewka różnią się rozmiarami, kolorem igieł, kształtem i zapachem. Najciekawszym w tym aspekcie drzewkiem jest daglezja.
Choinka po potarciu wydziela intensywną woń cytrusów, igły są dość miękkie i przyjemne w dotyku.
Sosny i świerki pięknie pachną "lasem". Tworząc już samym tym wspaniały świąteczny klimat.
Wszystkie nasze drzewka posiadają certyfikat jakości. Choinki od małego są w specjalny sposób przycinane i formowane by osiągnąć piękny kształt.
Nasze choinki zawsze są świeże i pachnące. Możesz osobiście odwiedzić plantację i wybrać drzewko, które wytniemy na miejscu, przygotujemy do transportu i pomożemy załadować do samochodu. Nasze punkty sprzedaży są zaopatrywane na świeżo każdego dnia. Choinki sprzedawane przez nas posiadają certyfikat jakości.
Jeśli mamy możliwość warto choinkę "zahartować". Nim wstawimy ją do ciepłego salonu warto by spędziła dzień czy dwa w pomieszczeniu chłodniejszym, w piwnicy lub garażu. Starajcie się trzymać je z dala od kaloryferów i kominków. Każda choinka potrzebuje sporej ilości wody cięta i doniczkowa.
Czy drzewko doniczkowe nadaje się do zasadzenia w ogrodzie? Na to gwarancji niestety nie możemy dać, gdyż zależy to od wielu czynników jak choćby temperatury w jakiej drzewko przebywa.
Niemniej u wielu naszych klientów choinki wiodą dalsze życie w ogrodach 🙂